33a


ny bok om hur man skapar opinion

Det här är en berättelse om ett lyckat uppror. Genom att starta en Facebookgrupp, mobilisera folk, överbrygga partipolitiska motsättningar och bilda opinion i medierna lyckades Malin Ackermann till slut vinna kampen om 30 hotade arbetstillfällen i sin hemstad Lycksele.
När Malin nu berättar sin historia handlar det inte bara om några arbetstillfällen utan också om att skapa rättvisa för alla svenskar. Även för dem som bor i inlandet och andra glesbygder. Den här boken handlar ytterst om att bevara inlandsbornas tillit till staten, och i slutändan om demokrati och legitimitet.

KÖP boken

Hos  Bokus för 98 kr
Hos Adlibris för 108 kr

Malin Ackermann är projektkoordinator i Lycksele kommun. Det här är hennes första bok.
 

Boken i  Media:


"På ett personligt sätt berättar hon den rörande historien om det lyckade upproret i en liten skrift som heter Låt vårt inland leva!. Som titeln antyder handlar det inte bara om ett enskilt skattekontor; händelsen har en symbolisk sprängkraft som på ett djupare sätt berör klyftan mellan centrum och periferi, mellan land och stad."

Birger Ekerlid i LTZ, Mittmedia

 

Sagt om boken

Inrikesminister Ardanlan Shekarabi är en av de makthavare som Malin Ackermann lyckades övertyga i sin kamp. Så här säger han när han läst boken:

https://www.youtube.com/watch?v=FIkMrhrWtwY