33aEn helt underbar liten bok

Ingen kan som Karel Čapek beskriva trädgårdsodlarens liv i trädgården. Läsaren lockas ständigt till igenkännande leenden. Detta är inget mindre än en bokskatt som nu finns tillgänglig i moderniserad nyöversättning.
Karel Čapek (1890-1938) var en av sin tids kända journalister och författare. ”Ett år med min trädgård” publicerades första gången i Tjeckoslovakien 1929 och har sedan dess varit en av trädgårdslitteraturens klassiker. Till bokens kultstatus bidrar brodern Josef Čapeks humoristiska teckningar.

"läsnöje från början till slut"

"Capek berättar om trädgårdsarbetet under ett år. Men det kunde lika gärna vara något annat mänskligt. Det handlar om ”nördighet” och att gå upp i något helt och fullt, beskrivet med värme, humor och en nypa distans. Ett målande språk och läsnöje från början till slut".
Arvid Höglund, Bibliotekstjänst
 

ÄLSKAD BOK

"Det här är en bok som lästs och älskats av många trädgårdsinnehavare genom åren".
Allt om Trädgård

Josef och Karel Capek.

köp boken...

...hos Adlibris för 122 kr
...hos Bokus för 119 kr

Tidningen Vi om Karel Capek:

Mest älskad är Karel Capek för ett litet häfte om trädgårdsodlingens glädjeämne och vedermödor. Han liknas vid odlandets Ior: ”Det råder inget tvivel om att han älskar sin trädgård, men han är väldigt upptagen av det som kan gå snett”.